Zelfcompassietraining.info is een platform van samenwerkende professionele mindfulnesstrainers. Hieronder informatie over de professionele achtergrond, opleiding en ervaring van de trainers.

De trainer van Zelfcompassietraining.info werkt zelfstandig vanuit zijn eigen praktijk. Sommigen zijn daarnaast verbonden aan een organisatie voor (geestelijke) gezondheidszorg, coaching en training, of aan een universiteit.

Het trainerschap als vak
Een compassietrainer heeft een specifieke opleiding doorlopen en is ook gecertificeerd. Hij onderhoudt het vak van compassietrainer met bijscholing, verdiepingsworkshops en retraites. (Meer lezen? Direct naar Trainersopleiding.)

Alleen het officiële programma
De trainers geven allemaal een vastgesteld programma. Dit kan zijn Mindful Self Compassion training (MSC) of Mindfulness-based Compassionate Living (MBCL). (Meer lezen? Direct naar Soorten compassietraining.)
De programma's worden uitgevoerd in de geest van de oorspronkelijke ontwikkelaars (Christopher Germer en Kristin Neff voor MSC, respectievelijk Erik van den Brink en Frits Koster voor MBCL). De programma's, die acht a negen weken duren, zijn op wetenschappelijke inzichten gebaseerd (Meer lezen? Direct naar Waarom werkt het.)

Verschillende trainers, hetzelfde programma
MSC en MBCL zijn welomschreven programma's, die gedetailleerd in haar onderdelen en opbouw vastligt. Een toelichting op dit programma vindt je op de pagina Wat is compassietraining. Je krijgt dus hetzelfde programma, of je nu in Groningen boekt, of in Limburg. Persoonlijke stijl en invalshoek kunnen wel verschillen.

Iedere trainer een eigen profiel
Als je meer wilt weten over de persoonlijke achtergrond en opleiding van een trainer, klik kan op zijn of haar naam bij de training van je voorkeur (in het menu Startdata). Je komt zo op de eigen webpagina van deze trainer.

Gebundelde kracht, gezamenlijke kwaliteit
De samenwerking op één platform is het gevolg van de wens van de trainers om gezamenlijk te komen tot een zo hoog mogelijke kwaliteit aan aanbod, dienstverlening en informatievoorziening.

Eenduidige voorwaarden
De samenwerkende trainers onderschrijven de annuleringsvoorwaarden en de overige algemene voorwaarden die zijn omschreven op de pagina Aanmeldingsinformatie

Opmerkingen en feedback
Als je opmerkingen of feedback hebt over het aanbod, trainers of dienstverlening, dan horen wij dit graag via het via het contactformulier of telefonisch: 020 320 67 11.